În perioada 16-18 aprilie Asociația Absolvenților Universităților Petru Maior din Tîrgu Mureș (AAUPM) a participat la întâlnirea partenerilor proiectului DIGITRANS în Croația, Varaždin. Aceasta a fost a 3-ea întâlnire a partenerilor de proiect unde a avut loc antrenarea formatorilor în furnizarea de cunoștințe și competențe relevante pentru IMM-uri, instruirea IMM-urilor în dezvoltarea de noi modele de afaceri digitale, dezvoltarea și utilizarea adecvată a metodelor utilizate. De asemenea s-a discutat și  conceptul global de formare în învățare mixtă, cum să oferim formarea față-în-față în faza de inovare, cum / ce să oferim în timpul consultărilor online, modul de organizare a “procesului de aplicare” pentru workshop-ul individual, cum să organizăm un workshop individual în incubatorul regional. În acest sens se aduce  un aport considerabil în ceea ce privește transformarea digitala a IMM-urilor din regiunea Dunării din domeniul industrii creative, sănătate și prelucrare avansată.

Astfel IMM-urilor se vor pune la dispoziție diversitatea de instrumente și metode dezvoltate de pertenerii digitrans care conține următoarele:

  • Materiale educaționale de suport ce ține de dezvoltarea unui nou model de afaceri digital.
  • Workshop-uri pentru crearea modelului de afaceri digital.
  • Training Față-în-Față pentru grupul țintă
  • Platformă de E-learning unde vor fi disponibile instrumentele de lucru și alte materiale din metoda digitrans.
  • Design thinking folosind SAP sence in varianta gratuită, împreună cu aplicațiile aferente.

În perioada apropiată se planifică lansarea sesiunilor de informare și derulare a workshop-urilor folosind metoda digitrans, desigur utilizând un spațiul de incubare destinat acestui scop. În acest mod vom reuși să aducem un impact considerabil în modul de abordare a procesului de digitalizare de către managerii și patronii din țară care conduc o afacere cu activități  în sectoarele sănătate, industrii creative sau prelucrare avansată.

Pregătirea formatorilor în digitalizarea IMM-urilor din România